Hulp bij Gebruiksmogelijkheden

Algemeen

De website bestaat uit twee gedeelten. Een gedeelte is specifiek maatwerk met een aantal pagina's met ondermeer groepsfoto's, documenten uit oude registers, geneagrammen en toelichting op wapens. Het is met het ontwikkelingshulpmi

 

ddel Dreamweaver gemaakt en maakt gebruik van openbare fotogalerijen van Google's Picasa. Dit gedeelte bevat ook een eigen navigatie. Als in deze pagina's geen expliciete surfaanwijzing wordt gegeven, kieze men het browsermenu voor de vorige pagina.De pagina's zijn qua afmeting ingesteld op gebruik van het gehele scherm, toets daarvoor F11 (weer terug nogmaals F11) Het meest uitgebreide gedeelte met de Personen in de eigenlijke stamboom is samengesteld met het hiervoor speciaal ontwikkelde programma Gensdata. Dit heeft een ingebouwde navigatie zoals hieronder beschreven.

 

Personen en Familierelatieoverzichten

Op de eerste pagina van deze overzichten staan een aantal voorbeelden van de diverse genealogische overzichten, die door GensData gemaakt kunnen worden. Op speciaal verzoek kunnen dergelijke overzichten in principe voor iedereen gemaakt worden.

Alle onderstreepte teksten kunnen in dit overzicht aangeklikt worden, waardoor in de stamboom kan worden genavigeerd.

De linkerkolom bevat de persoonsindex, die gesorteerd kan worden op zowel voornaam als achternaam, door op een letter te klikken. Klikken op een naam geeft dan een persoonskaart.

Plaatjes

De personen, waarbij een dossier met foto's of documenten is toegevoegd tonen hiervan een zogenaamd. 'thumbnail'. Hierop kan geklikt worden, waarna het hele plaatje verschijnt. Dit kan echter wel eens even tijd kosten. Voor de grote foto is een afwijking van de standaard instelling van Internet Explorer helaas nodig, in te stellen in de InternetOpties van het menu <Extra> tabblad <beveiliging> en knop <aangepast niveau>, daarna scrollen naar het item 'afbeeldingen, die door een script worden gemaakt zonder beperkingen ...' ingeschakeld

Printen van Overzichten

De overzichten kunnen vrij eenvoudig m.b.v. Microsoft Word tekstverwerker worden geprint. Hiervoor is geen enkele opmaak nodig om een nette kleurenafdruk te verkrijgen, door als volgt te werk te gaan:

- ga met de muis in het hoofdvak staan en klik met de rechtermuisknop
- kies alles selecteren
- klik nogmaals met de rechtermuisknop en kies kopieren.
- Start Word en vul het document d.m.v. plakken.
- hierna kan rechtstreeks geprint worden.

 

Op de bovenstaande wijze kan ook deze helppagina worden afgedrukt!